‘Samenwerken door verschillend te zijn’

Na 20 jaar ondernemerschap dacht de heer Brinkman verstand te hebben van het opzetten van zakelijke relaties. Niets bleek minder waar toen hij met Defensie ging samenwerken. Ondernemen in het kwadraat is het eigenlijk. De gezamenlijke stip op de horizon was zo gezet. Maar het kostte maar liefst vier jaar voor ze echt van start konden gaan. Vier lange jaren van heen en weer bewegen, van twee stappen vooruit en één achteruit. ‘Maar juist als je denkt dat niet verder kunt gaan, kom je er achter dat zaken niet gedaan worden tussen instanties, maar tussen mensen.
Mensen die vooruit willen en beslissingen durven nemen. Mensen die hun kop boven het maaiveld uit durven te steken’. Deze mensen is de heer Brinkman tegen gekomen bij Defensie, op het juiste moment.

Inmiddels is de samenwerking tussen SPECTO Aerospace en het Logistiek
Centrum Woensdrecht een succes te noemen.
Dit heeft de heer Brinkman uiteindelijk op de volgende manier voor elkaar gekregen:

  1. Werk aan vertrouwen tussen Defensie en het bedrijfsleven. Dit heeft hij gedaan door het gesprek aan te gaan en vragen vanuit (Defensie)
    medewerkers niet uit de weg te gaan. De transparantie leidt tot openheid voor een dialoog over twijfels en vragen die er leefden bij Defensiemedewerkers.
  2. Richt u niet alleen op Defensie maar ook op de civiele markt (nationaal en internationaal). Dit zorgt voor een onafhankelijke en ongeforceerde relatie met Defensie.

Aan de basis van deze succesvolle samenwerking staat het feit dat Defensie en het bedrijfsleven verschillend zijn. Defensie is geen commercieel bedrijf en SPECTO is geen Defensie. Als MKB kan je sneller schakelen en de commandant weet dat als hij belt hij het bedrijf te pakken heeft. Alleen door voortdurend te schakelen en af te stemmen wordt de gezamenlijke stip op de horizon bereikt.

SPECTO Aerospace is gespecialiseerd in werkzaamheden aan helikopter rotorbladen en structures, radomes, motorgondels en flight control voor fixed wing vliegtuigen. Het bedrijf werkt op een hybride manier samen met Defensie op het Logistiek Centrum Woensdrecht; de Luchtmacht doet de herstelwerkzaamheden voor een deel zelf, SPECTO Aerospace springt bij en heeft daarnaast een eigen werkplaats voor werkzaamheden voor derden.

Terug naar Summit