25 maart 2019 

Voor één dag van baan ‘ruilen’ en kennis maken met een andere werkgever, organisatie en werkprocessen. Dat is het idee achter de uitwisseling die dinsdag 26 maart staat gepland tussen burgemeester Pieter Verhoeve en brigadegeneraal Hans Damen van het Ministerie van Defensie.

Ervaringen

Zo krijgt Damen – leider van de Taskfoce Logistiek van het Ministerie van Defensie – een inkijkje in het lokale bestuur. ’s Ochtends leidt hij de collegevergadering en aan het begin van de middag luncht hij met de Oudewaterse wethouders en het college van Woerden. Daarna brengt hij een bezoek aan de Oudewaterse brandweerkazerne en voert hij gesprekken met brandweerlieden en politieagenten. Het middagprogramma sluit Damen af met een rondleiding door de kaasboerderij van Van Vliet aan de Ruige Weide. Zijn opgedane ervaringen van de dag deelt Damen tijdens het diner met Verhoeve. Daarmee neemt hij nog geen afscheid van zijn ’baan voor een dag’, want in de avonduren is Damen te gast bij het Oudewaterse presidium.

Blikverruiming

Verhoeve laat dinsdagmorgen het Oudewaterse stadskantoor links leggen en begint zijn werkdag op het Ministerie van Defensie in Den Haag. Diverse professionals van de krijgsmacht praten Verhoeve bij en geven hem inzicht in tal van logistieke operaties en processen. Ook de samenwerking tussen Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Water krijgt aandacht. Dat geldt ook voor de rol van gemeenten bij logistieke operaties van Defensie. ,,Nuttig en leerzaam’’, zo omschrijft Verhoeve op voorhand de uitwisseling. ,,Het verruimt je blik op andere overheidsorganen en het bevordert de samenwerking’’.

 

https://www.oudewater.nl/inwoners/nieuws/burgemeester-verhoeve-voor-één-dag-onder-de-wapenen